Årets inspirationsföreläsare 2018 – Mikael Reijer

Mikael Reijer lever sin dröm som inspirationsföreläsare

Ett ledarskap utan ego!

Så lyder Mikael Reijers slogan. Mikael, som under 23 år var känd som en driven, resultatinriktad och målmedveten chef, sadlade 2017 om helt för att leva sin dröm, att bli professionell föreläsare.

Han är fortfarande lika driven och målinriktad men idag har han hjärtat med sig på ett helt annat sätt. Han har hittat nyckeln till att leva sin dröm. Att ha rätt anledning till att göra en förändring och att ha ett mål som inte har en ände, att må bra.

Mikael har under förra året gjort över 200 föreläsningar och nu gör han sin första Sverigeturné (se turnéplan här). Föreläsningsturnén heter ”Från Dröm Till Verklighet” och handlar om sin egna resa mot sin dröm. Men föreläsningen handlar inte bara om det, den handlar om att göra det man vill innan det är för sent. Livet är för kort för att inte levas. Mikael menar att han inte på något sätt är speciell, alla kan leva sin dröm. Man måste bara hitta rätt anledning.

Mikael delar frikostigt med sig av sina erfarenheter, både inom näringslivet och sitt privata liv. Han bjuder på både skratt och eftertänksamhet. En och annan tår syns ofta i publiken. Mikael levererar en gripande föreställning med massor av inspiration, hopp och jävlaranamma. Hans föreläsning lämnar ingen oberörd.

 

En av Sveriges 4 hetaste föreläsare 2018

Trots att många tyckte att Mikael var halft galen som deklarerade att han ämnade bli en av Sveriges bästa föreläsare 2018 så stod Mikael på sig, fast övertygad om att han skulle lyckas. Mikael har kämpat hårt. I januari 2018 ställde han upp i Talarforums talangjakt för nya föreläsare men fick nobben. Under en misslyckad föreläsning i Stockholm så bestämde han sig för att sluta som talare. Lyckligtvis ändrade han sitt beslut och fick dagen efter en förfrågan om att stå på stora scenen på Kistamässan under evenemanget Möten & Events inför 1000 personer tillsammans med Fredrik Reinfelt, Ola Skinnarmo och Janne Schaffer. Mannen som bjudit in Mikael var Lennart Paulsson, av många ansedd som Sveriges främste moderatorer, presenterade Mikael som en av Sveriges 4 hetaste föreläsare 2018. Vilken succé det blev och vilket erkännande!

Bantade 60 kg och skrev en bok

Under större delen av sitt vuxna liv har Mikael kämpat med vikten. Han har provat varje tänkbar bantningskur. Alla funkade bra, han gick ner en massa kilo, men så fort målet var uppnått gick han upp igen. Felet var att hans projekt hade ett slut. Att gå ner x antal kilo. När det var avklarat så gick han upp alla kilona igen. När han så en kväll samtalade med en kvinna vid namn Mia, så fick Mikael sig en tankeställare. Mia berättade att hennes mamma dog i cancer endast 42 år gammal. Berättelsen berörde Mikael så mycket att det blev startskottet att börja leva sitt liv. Han fann sin anledning till förändring. Efter det så satt Mikael ett nytt mål. Ett mål som inte har ett slut, nämligen att må bra. Efter endast 5 månader hade han bantat bort 60 kg och han mådde toppen. Faktum är att han också skrev en bok som fick namnet ”Från Dröm Till Verklighet”. Boken har hittills sålt i över 20.000 exemplar. ”Helt otroligt!”, säger Mikael då målet var att sälja 1000 st…

Ge inte upp!

Mikael vill ge alla en injektion av inspiration till att våga leva sitt liv här och nu. Han vill också säga, ”Ge inte upp! Då kan du heller inte misslyckas”. Våga stå på dig! Våga drömma! Våga lev ditt liv!

Du når Mikael på https://www.mikaelreijer.se